Dolberg na jaren van wisselvalligheid: 'Ik ben terug, mijn tijd is gekomen'

30 september om 10:34
Laatste update: 30 september om 10:49

Kasper Dolberg heeft zijn carrière naar eigen zeggen weer op de rit. De spits speelde tot 2019 bij Ajax, waarna hij OGC Nice vertegenwoordigde. Nu speelt hij op leenbasis voor Sevilla. In gesprek met AS blikt hij terug op zijn nog altijd prille carrière. 

De 24-jarige Deen kreeg bij het nationale team een basisplek tegen Frankrijk. Hij zette de 1-0 op het scorebord. "Het was fijn om te scoren, maar vooral om weer een wedstrijd te beginnen. Ik ben terug, mijn tijd is gekomen", zei hij.

Dolberg beweert in goeden doen te zijn. "Ik ben nu beter dan bij Ajax. Ik heb veel gevoetbald in verschillende competities en heb hierdoor veel geleerd, hoewel het soms ook minder ging. Natuurlijk heb ik jaren gehad waarin ik niet zoveel heb gescoord, maar ik ben gegroeid als voetballer."

Nu speelt hij in Spanje, al maakte hij slechts 82 minuten door een schouderblessure. "Mijn vader is altijd groot fan geweest van de Spaanse competitie. Toen ik opgroeide, dacht ik niet aan de Serie A of de Premier League. Ik keek naar La Liga", besluit hij.