Transfernieuws

'Dolberg vertrekt op huurbasis naar Spanje: Sevilla bedingt optie tot koop'

'Dolberg vertrekt op huurbasis naar Spanje: Sevilla bedingt optie tot koop'

31-08-2022 11:07 Laatste update: 11:12

Kasper Dolberg gaat zijn carrière vervolgen bij Sevilla, melden Spaanse en Franse media. De spits van OGC Nice gaat komend seizoen op huubasis spelen in Andalusië.

Sevilla gaat naar verluidt een optie tot koop opnemen in de huurovereenkomst. Dolberg reist woensdag af naar Sevilla om de medische keuring te ondergaan, schrijft onder meer Marca. De ex-Ajacied kan in Frankrijk rekenen op weinig speelminuten. Hij maakte in 2019 voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van Amsterdam naar de Côte d'Azur. De aanvalsleider begon nog erg veelbelovend aan zijn Franse avontuur, maar kon deze indrukwekkende start niet doortrekken. 

Dolberg speelde in totaal 74 wedstrijden in Ligue 1. In zijn eerste seizoen in Frankrijk scoorde de 24-jarige Deen elf keer in 23 duels. maar in de laatste twee seizoenen kwam hij niet verder dan zes doelpunten. Bij Nice krijgen Amine Gouiri en Andy Delort momenteel de voorkeur boven Dolberg, waardoor Dolberg graag de overstap wil maken naar Sevilla.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!