Nieuws

Ten Rouwelaar: 'Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen meenemen'

Ten Rouwelaar: 'Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen meenemen'

27-09-2022 23:57 Laatste update: 23:58

Jelle ten Rouwelaar pleit ervoor om een vierde keeper van Jong Oranje mee te nemen naar het WK in Qatar. Volgens de keeperstrainer van Burnley is het goed voor deze jonge sluitpost om alvast ervaring op te doen tijdens een eindtoernooi.

"Ik zou sowieso drie keepers nemen op wie je aan de voorkant kunt bouwen. Keepers met ervaring die er staan, als je ze nodig hebt. Die kun je wel invullen", vertelt Ten Rouwelaar in gesprek met Voetbal International. "Als vierde keeper zou ik altijd een jonge jongen meenemen."

"Het is dan misschien logisch om één van de keepers van Jong Oranje te kiezen: Kjell Scherpen, Fabian de Keijzer en Bart Verbruggen zaten er deze keer bijvoorbeeld bij", vervolgt de voormalig sluitspost van onder meer NAC Breda en PSV.

"Ik zou gewoon degene kiezen die in de beste vorm verkeert, dat moet je dan wel goed communiceren. Een WK meemaken is voor zo'n jonge jongen hartstikke leerzaam, maar het is voor de staf ook ideaal om een goed beeld te krijgen van zijn kwaliteiten. Ik vind het superbelangrijk dat ze die kansen krijgen, want we zijn met zijn allen verantwoordelijk voor het opleiden van keepers."