De Ligt-uitspraken kracht bijgezet: 'We werken hier hard, meer dan in Italië'

26 september om 18:24

Na de kritiek van Matthijs de Ligt op de trainingsintensiteit bij Juventus, krijgt hij nu bijval Dejan Kulusevski. De oud-ploeggenoot van de verdediger merkt de verschillen tussen Juve en Tottenham Hotspur duidelijk.

In gesprek met La Gazzetta Dello Sport laat Kulusevski weten dat het verschil hem vooral in de sportschool-uren zit. "We werken hier elke dag hard, meer dan in Italië. Ik ben blij met de manier waarop we hier in Londen te werk gaan, dat is de verdienste van de trainer (Antonio Conte, red.), zeker weten. Bij Tottenham werken we veel meer in de sportschool, en de resultaten zijn er. Mijn wereld is veranderd", aldus de Zweeds international.

Deze uitspraken zetten de eerdere teksten van De Ligt kracht bij. De verdediger moest de eerste weken na zijn overstap van Juve naar Bayern München aanpoten. 'In Italië gaat het meer over tactiek en systemen. Er wordt minder op intensiteit getraind, en vooral wordt er minder gesprint. Daardoor had ik het in het begin even moeilijk bij Bayern', zei De Ligt destijds.