Nieuws

De Ligt mist 'killermentaliteit' bij Bayern: 'We moeten nu in de spiegel kijken'

De Ligt mist 'killermentaliteit' bij Bayern: 'We moeten nu in de spiegel kijken'

18-09-2022 15:05
3

Bayern München liep zaterdagmiddig wéér tegen puntverlies aan. Der Rekordmeister verloor met 1-0 bij FC Augsburg. Matthijs de Ligt weet wat er mist bij de Duitse topploeg.

"We hebben geweldige spelers, veel kwaliteit en kunnen geweldig voetballen, maar we missen een killersmentaliteit om duels uit te vechten en wedstrijden te winnen. Soms moet je ook vechten", aldus De Ligt na afloop van het duel, geciteerd door Voetbal International.

In de 59e minuut zorgde Mërgim Berisha voor het enige doelpunt van de wedstrijd. "Je zag vandaag dat Augsburg harder knokte dan wij. Dan verlies je zulke wedstrijden", aldus De Ligt, die net als Jeffrey Gouweleeuw bij Augsburg de volledige negentig minuten speelde. Noussair Mazraoui ging na één uur naar de kant, terwijl Ryan Gravenberch het hele duel op de bank bleef.

Ondanks de vele gelijke spelen en het verlies is er geen sprake van een crisis volgens De Ligt. "In de ploeg spreken we nooit over een crisis, dat doen de mensen rond de club: de fans en de mensen op televisie. We moeten nu allemaal in de spiegel kijken, want dit was echt niet goed genoeg. In de drie wedstrijden hiervoor waren we ook niet goed genoeg. We moeten beter zijn en nederig worden. Dit mag niet nog een keer gebeuren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!