Nieuws

Kopzorgen voor Xavi nemen toe: 'Koundé mist definitief El Clásico'

Kopzorgen voor Xavi nemen toe: 'Koundé mist definitief El Clásico'

24-09-2022 12:42 Laatste update: 13:05

Jules Koundé mist definitief El Clasico. De verdediger raakte in het Nations League-duel met Frankrijk geblesseerd en mist hierdoor de kraker tegen Real Madrid, meldt Diario AS.

Naast de wedstrijd tegen Madrid gaat ook de dubbele confrontatie met Inter aan de neus van Koundé voorbij. Uit een MRI-scan in Parijs blijkt dat de verdediger een ruptuur aan de biceps femoris van het linkerbeen heeft en daardoor vier tot vijf weken aan de kant staat. Hoewel het WK niet in gevaar komt, is het een aderlating voor FC Barcelona. De Catalanen zaten achterin al dun in de spoeling waardoor de blessure van koundé hard aan komt.

De focus ligt nu op het Champions League-duel met Bayern München op 26 oktober in Camp Nou. Naast Koundé vielen ook Ronald Araujo en Frenkie de Jong gebleseerd uit bij respectievelijk Uruguay en Nederland. Barcelona-trainer Xavi Hernández zal de komende weken dus flink moeten puzzelen om de sterke reeks van zijn ploeg door te trekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!