Nieuws

Frenkie de Jong geeft uitleg: Altijd duidelijk voor ogen gehad wat ik wilde

Frenkie de Jong geeft uitleg: "Altijd duidelijk voor ogen gehad wat ik wilde"

21-09-2022 19:04

Frenkie de Jong heeft op de persconferentie bij het Nederlands elftal teruggeblikt op de voor hem turbulent verlopen transferperiode. Ondanks alles erop wees dat FC Barcelona de dribbelaar liever kwijt dan raak was, speelt de Oranje-international 'gewoon' nog in Camp Nou. Daar is hij maar wat blij mee.

Afgelopen weekend liet trainer Xavi Hernández de dribbelaar weer eens vanaf de eerste minuut beginnen. Inmiddels is De Jong aangesloten bij Oranje. Donderdag wacht een duel in de Nations League tegen Polen, waar zondag België de tegenstander is. "Het is een stuk rustiger dan dat het was tijdens de transferperiode", lacht de spelverdeler op het persmoment. "Ik had zelf altijd duidelijk wat ik voor ogen had en wat ik wilde. Er was veel rumoer en er gebeurde veel. Het is natuurlijk anders dan andere transferperiodes voor mij geweest. Ik moet zeggen dat ik er wel rustig onder kon blijven."

Toch is het voor De Jong allerminst een verrassing dat hij nog altijd in Spanje onder contract staat. "Ik wilde al vroeg wat ik wilde: bij Barcelona blijven", zo maakt hij duidelijk. "Mijn mening is niet veranderd in de tussentijd. Ik kan niet helemaal in details treden. De club heeft soms zijn eigen ideeën over dingen en ik ook. Soms botst dat met elkaar, maar over het algemeen is het prima gegaan."

Donderdag wacht voor Oranje dus een krachtmeting. Met Robert Lewandowski heeft de tegenstander een topspits van wereldformaat in huis. Bij Barcelona speelt De Jong samen met de doelpuntenmachine, maar hij heeft zijn teamgenoten van het Nederlands elftal niet geïnstrueerd. "Ik heb ze nog geen advies meegegeven, dat krijgen ze genoeg van de staf denk ik. We hebben heel ervaren en goede verdedigers. Ik denk dat we als team ervoor moeten zorgen dat hij zo min mogelijk in scoringspositie komt. We willen eerste worden, want we willen naar de finaleronde. Het zijn twee goede tegenstanders en dus twee goede meetmomenten", aldus De Jong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!