Nieuws

Memphis over speeltijd: 'Wat heeft het voor zin daar vragen over te gaan stellen'

Memphis over speeltijd: 'Wat heeft het voor zin daar vragen over te gaan stellen'

20-09-2022 16:29 Laatste update: 16:49

Memphis Depay beleefde een roerige periode bij FC Barcelona. Hij leek deze zomer te gaan vertrekken uit Catalonië, maar staat nog altijd onder contract bij Barça. De Oranje-international werkt nu keihard in Spanje om meer speelminuten af te dwingen.

"Het was een roerige periode", laat Memphis optekenen door het Algemeen Dagblad. "Je probeert je te focussen op de voorbereiding, maar probeert óók om de juiste keuzes te maken. Ik ben op een belangrijk punt in mijn carrière gekomen. Daar was ik me wel van bewust. Het was soms wikken en wegen. Van beide kanten was het soms onduidelijk: wat zij wilden, wat wij wilden. Maar uiteindelijk gebeuren dingen altijd met een reden. Ik ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn voor Barcelona – nog steeds."

Mentaal was het ook zwaar voor de Oranje-international. "Het was soms irritant. Op een gegeven moment gaan ook de mensen in je omgeving steeds vragen stellen", zegt Memphis. "Klopt dit? Klopt dat? Dan denk je soms wel eens: jullie weten toch ook wel hoe dat werkt? De helft van de dingen is niet waar, misschien nog wel meer dan de helft."

De voormalig aanvaller van PSV is dit seizoen nog niet tevreden over zijn speelminuten. "Afgelopen seizoen was ik vaak eerste keus, dat ging zeker niet slecht. Maar wat heeft het voor zin daar vragen over te gaan stellen, of andere dingen te doen? Uiteindelijk moet je je op het veld laten zien", realiseert Memphis zich. "De trainer weet dat ik geen jongen ben die snel genoegen neemt met een plek achter een ander. Ik werk keihard om te spelen. Het is mooi dat dat nu beloond werd met twee basisplaatsen, maar als voetballer wil je altijd méér."