Sparta wint op de valreep van FC Groningen, hoofdrol weggelegd voor Makkelie

17-09-2022 18:26 Laatste update: 18:36

Sparta heeft thuis nipt weten te winnen van FC Groningen. De bezoekers kwamen tegen de verhoudingen in op voorsprong, maar moesten op het laatste moment tóch de nederlaag slikken. Scheidsrechter Danny Makkelie eiste in de slotfase een hoofdrol op.

In de eerste helft wisten Sparta en Groningen het elkaar niet lastig maken. De thuisploeg was overduidelijk de betere, maar dat resulteerde in weinig kansen, behoudens een kopbal die knap werd gepakt door Nick Olij. Sparta dacht na twintig minuten op voorsprong te komen, maar na lang beraad tussen Makkelie en de VAR werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. De eerste helft eindigde met een stand van 0-0.

Groningen kwam in de tweede helft na een kwartier spelen uit het niets op voorsprong. Ricardo Pepi stond op het punt te worden gewisseld, maar knapte vlak daarvoor de bal knap binnen. Groningen was na de openingstreffer beter en de 0-2 hing in de lucht, maar de treffer viel aan de andere kant. Sven Mijnans tekende voor de gelijkmaker, waar Neraysho Kasanwirjo er niet goed uitzag.

Sparta kreeg in de slotfase zelfs een strafschop, nadat Mike te Wierik Tobias Lauritsen neerhaalde. De VAR haalde Makkelie nog naar het grote scherm, maar de scheidsrechter bleef opvallenderwijze bij zijn besluit. Vito van Crooij miste niet vanaf elf meter, waardoor Sparta er alsnog met de zege vandoor ging.