Nieuws

Kuyt: 'Hopelijk geven de punten wat rust, druk is namelijk onze grootste vijand'

Kuyt: 'Hopelijk geven de punten wat rust, druk is namelijk onze grootste vijand'

16-09-2022 23:30 Laatste update: 23:34

Dirk Kuyt en Thomas Verheydt zijn erg blij met de prestatie die ADO Den Haag vrijdagavond leverde. Op bezoek bij koploper PEC Zwolle werd er verrassend genoeg met 1-2 gewonnen.

Verheydt is tevreden over de manier waarop de ploeg zich naar de overwinning heeft geknokt. "De opdracht was simpel: volg je man en speel de bal naar de juiste kleur", vertelt de Haagse spits in gesprek met Omroep West. Verheydt tekende zelf de 1-1 aan en dat betekende zijn tweede treffer van het seizoen. "Dit had ik even nodig. Het was een echt spitsengoaltje en die moet je ook maken. Het is nu geen hosanna, omdat we nog een inhaalslag moeten maken. Maar hopelijk is dit wel het begin van een mooie reeks."

Kuyt is ook zeer content met de inzet van zijn elftal. "We stonden vandaag als mannen op het veld. We speelden de hele wedstrijd vanuit onze basisprincipes met durf en lef en ook naar onze kwaliteiten. Dat hebben we heel goed gedaan. Hopelijk geven de punten wat meer rust, waarmee de druk afneemt. Druk is namelijk onze grootste vijand. Vandaag hebben we laten zien dat we het iedere ploeg in de eerste divisie lastig kunnen maken", besluit de oud-international.