Nieuws

Blind door de mangel gehaald: Dan is hij eigenlijk gewoon niet goed genoeg

Blind door de mangel gehaald: "Dan is hij eigenlijk gewoon niet goed genoeg"

14-09-2022 08:25

Ajax verloor dinsdagavond met 2-1 van Liverpool en volgens Theo Janssen ligt dat vooral aan Daley Blind. De oud-middenvelder wijst naar de linksback als een van de verantwoordelijken voor de eerste tegentreffer van de Amsterdammers.

"Blind komt in zijn zwakte terecht als hij hele grote ruimtes moet bespelen", aldus Janssen bij RTL7. "Ik vind Blind echt heel goed aan de bal, maar zodra hij in ruimtes moet verdedigen... Hij laat zijn man lopen, of hij weet niet op welke plek en op welk moment hij moet doordekken. Hij liep een keer zomaar het middenveld in en stond een keer aan de verkeerde kant te dekken bij Mohamed Salah... Zodra Blind in grote ruimtes komt te verdedigen, dan is hij eigenlijk gewoon niet goed genoeg", aldus de analist.

Al in de rust moest Blind het ontgelden. Janssen hield de linksback verantwoordelijk voor de 1-0 van Salah. "Jurriën Timber gaat het duel aan, terwijl Rensch het duel aan moet gaan. Blind staat te slapen, op vijftien meter van zijn man. Salah komt helemaal vrij en kan hem simpel binnenschieten. Dit heeft ook te maken met de manier waarop Ajax druk zet, maar Blind moet eerst kijken wat er gaat gebeuren. Als de keeper een lange bal speelt, moet je niet gaan doordekken. Dat is wel wat Blind bij de tegengoal aan het doen is."