Nieuws

Officieel: Velázquez volgt Ultee op en is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Officieel: Velázquez volgt Ultee op en is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

09-09-2022 21:34 Laatste update: 21:41

Julio Velázquez is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De Spanjaard heeft voor een jaar getekend in Limburg en is de opvolger van Sjors Ultee.

"Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd", reageert Velázquez op de clubsite. "Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen."

Technisch manager Sjoerd Ars erkent dat Fortuna meerdere kandidaten heeft gesproken, maar legt uit waarom de keuze op Velázquez is gevallen. "We hebben met verschillende trainers gesproken de afgelopen periode. Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeker ook de mogelijkheden. We zijn overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tachtische discipline en intensiteit in ons team te gaan brengen."

Velázquez zal maandag starten als hoodtrainer en kijkt dit weekend dus nog toe vanaf de tribune.