Nieuws

Van Nistelrooij over 'ervaren' RKC: 'Dat is een goede ploeg, echt geen pretje'

Van Nistelrooij over 'ervaren' RKC: 'Dat is een goede ploeg, echt geen pretje'

09-09-2022 12:28 Laatste update: 12:54

Daags na de wedstrijd van PSV tegen FK Bodø/Glimt blikt Ruud van Nistelrooij alweer vooruit op de wedstrijd van die het komende weekend op het programma staat. RKC Waalwijk komt naar het Philips Stadion. De oefenmeester is voorzichtig met zijn uitspraken tijdens de persconferentie.

Dat PSV niet tevreden zal zijn geweest met het vertoonde spel en het resultaat tegen de Noren, zal volgens Van Nistelrooij geen directe invloed hebben. De knop zal snel om moeten. “Dat gaat automatisch door. Ook in aanloop naar Bodø/Glimt weet je al, RKC komt naar Eindhoven. Daar bereid je je op voor, daar baseer je ook je keuzes voor in je selecties. Daar zijn we dus al zeker op doorgeschakeld, ja.”

Met RKC treffen de Brabanders op papier toch een laagvlieger uit de Eredivisie. Van Nistelrooij wil daar niets van weten. “Dat wordt een hele lastige en moeilijke wedstrijd”, zegt de oefenmeester, die de journalist op zijn beurt wijst op de ervaring in de ploeg bij de Waalwijkers. “Florian Jozefzoon, Vurnon Anita, Michiel Kramer, Illias Bel Hassani, Pelle Clement. Je zet RKC weg als een makkie, maar dat is gewoon een goede ploeg. Dat is echt geen pretje.”

PSV speelt op zondag tegen RKC. De aftrap van het duel is om 14.30.