Technisch directeur Van Dop schijnt licht op situatie Sow: 'Is niet mijn probleem'

3 september om 21:07
Laatste update: 3 september om 21:10

Sylla Sow leek hard onderweg naar De Graafschap, maar belandde toch op het allerlaatste moment bij Go Ahead Eagles op de bank. Jan Willem van Dop, directeur van de club uit Deventer, geeft zijn kant van het verhaal van de transfersoap rondom de speler van Sheffield Wednesday. 

Go Ahead Eagles speelt zaterdagavond het duel met Feyenoord en Van Dop scheen in aanloop naar het duel zijn licht op de situatie van Sow. De Graafschap dacht de aanvaller binnen te hebben, maar kreeg uiteindelijk nul op het rekest vanuit Engeland, tot grote woede van de club uit Doetinchem. "We wisten dat Sow bij Sheffield Wednesday nog een contract had, dus ik heb mij zondag bij de club gemeld", stelt Van Dop. "Op een moment kregen wij een reactie terug: dit zijn voorwaarden waar wij aan denken. Wij zijn vervolgens aan de slag gegaan met Sheffield Wednesday en er dezelfde avond nog op uitgekomen."

"Ik kreeg 's avonds een mailtje van de technisch directeur van De Graafschap. Jullie hebben je gemeld bij Sheffield? Ja, dat klopt. Toen gaf hij aan: dat is niet netjes van Sheffield. Maar ja, dat is niet mijn probleem", maakt Van Dop duidelijk. "Vervolgens kwamen ze met een getekende arbeidsovereenkomst zonder handtekening van de speler zelf. Helaas heeft De Graafschap een advocaat in de arm genomen, en hebben wij dat nu ook gedaan", besluit Van Dop.