Sow rondt beladen transfer naar Go Ahead Eagles af: 'We zijn genaaid'

29 augustus om 19:46

Go Ahead Eagles heeft de komst van Sylla Sow wereldkundig gemaakt. De 26-jarige aanvaller wordt overgenomen van Sheffield Wednesday en heeft een contract getekend voor de komende twee jaar. De Engelse club en De Graafschap waren eerder al rond over een transfer, maar de linksbuiten koos toch voor een avontuur in Deventer. 

"Ik ben super blij om weer terug te zijn in Nederland en in de Eredivisie te kunnen spelen", reageert Sow op de site van Go Ahead Eagles. "Ik kan niet wachten om de mensen op de tribunes van De Adelaarshorst blij te maken! Het superwarme onthaal van vandaag (maandag, red.) is voor mij veelzeggend over de aard van deze club."

Technisch manager Paul Bosvelt is content met de komst van de veelzijdige offensieve kracht. "Sylla is een fysiek sterke aanvaller die als linksbuiten en als spits kan spelen. Hij is sterk in de dribbel, maar kan ook een bal vasthouden met zijn rug naar de tegenstander. Met zijn komst hebben we aanvallend meer mogelijkheden."

De transfer is beladen, aangezien Sow ook al rond zou zijn geweest met Keuken Kampioen Divisie-club De Graafschap. "We zijn zo lang met de transfer van Sow bezig geweest en dan gebeurt dit", reageerde technisch manager Peter Hofstede namens de Superboeren. "We zijn genaaid, maar de volgende keer zal ik het op dezelfde manier doen. Misschien zijn we over een week blij dat het zo gelopen is. Zo'n speler wil je niet hebben in je club", aldus de furieuze bestuurder.