Nieuws

'Hebben zeker gekeken of er nog een extra spits was voor de rest van het seizoen'

'Hebben zeker gekeken of er nog een extra spits was voor de rest van het seizoen'

03-09-2022 13:37 Laatste update: 14:02
1

Naast de top drie heeft ook AZ een bewogen transferperiode achter de rug. De Alkmaarders trokken verschillende nieuwe gezichten aan, maar lieten ook de nodige oud gedienden gaan. Directeur voetbalzaken Max Huiberts is een tevreden man.

Met Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Jens Odgaard, Zinho Vanheusden, Riechedly Bazoer en Djordje Mihailovic trok AZ zes nieuwe spelers aan. Huiberts is tevreden met het resultaat. "Zeker ook omdat we redelijk snel de zaken voor elkaar hadden. Dat is altijd prettig”, aldus de directeur, die enige tijdsdruk heeft gevoeld. “Dat moest ook wel, omdat we natuurlijk al vroeg onze eerste officiële wedstrijden speelden. Wij hebben alle spelers die we op voorhand graag wilden hebben over de streep kunnen trekken. Wat dat betreft ben ik heel tevreden."

Waar de nodige spelers werden aangetrokken, vertrok er ook een belangrijke pion. Frederik Midtsjø vertrok na vijf seizoenen in Alkmaar te hebben gebivakkeerd. "Hij heeft hier natuurlijk vijf jaar lang prima gepresteerd", vervolgt Huiberts op de clubsite. "Er is uiteindelijk een club gekomen die hem wilde overnemen. We hebben daarin ook echt wel heel erg meegedacht. Soms gun je een speler ook een transfer en in dit geval na vijf goede jaren van Fredrik hebben we dat gedaan."

Een kleine smet op de transferperiode is toch het ontbreken van een extra spits. Vangelis Pavlidis raakte geblesseerd tegen SC Cambuur en zal er voor langere tijd uitliggen. Huiberts heeft wel gepoogd om hier op te anticiperen.

"We hebben zeker wel gekeken of we voor de rest van het seizoen toch een extra spits konden aantrekken. Tuurlijk wisten we dat we met Jens en Yusuf twee jongens in de selectie hebben die dat gat ook kunnen opvullen. Dat weten we. Alleen weten we ook van beide spelers dat ze die zeventien wedstrijden die we nog spelen waarschijnlijk niet achter elkaar zouden kunnen volhouden. Daarvoor zijn ze nog te kort bij de A-selectie. Dus we hebben wel gekeken naar een mogelijk alternatief", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!