Breaking news

Witte rook in Alkmaar: Fredrik Midtsjø verruilt AZ voor Turks avontuur

Witte rook in Alkmaar: Fredrik Midtsjø verruilt AZ voor Turks avontuur

02-08-2022 10:02 Laatste update: 10:59

Fredrik Midtsjø vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray, meldt AZ via zijn clubkanalen. De controlerende middenvelder speelde 195 officiële duels voor de Alkmaarders, waarin hij zeven keer trefzeker was en 31 assists leverde.

Midtsjø had nog een éénjarig contract in Alkmaar, waardoor AZ nog een transfersom zal ontvangen. De transfer van de 28-jarige Noor levert de Alkmaarders 3,5 miljoen euro op. Midtsjø gaat aan de slag bij de nummer dertien van de Turkse competitie van afgelopen seizoen. Bij Galatasaray zal hij ploeggenoot worden van Oranje-international Patrick van Aanholt.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts dankt Midtsjø en kijkt terug op een mooie periode. "De transfer van Fredrik vijf jaar geleden is voor alle betrokkenen een succes gebleken", analyseert hij. "Midtsjø is een stabiele factor geweest in de afgelopen seizoenen. We waren op de hoogte van zijn wens nog een ander buitenlands avontuur aan te gaan en daarin hebben wij meegedacht. We bedanken Fredrik voor zijn jaren in het AZ-shirt en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!