Transfernieuws

'Strand Larsen maakt vurig gewenste transfer: recordbedrag voor FC Groningen'

'Strand Larsen maakt vurig gewenste transfer: recordbedrag voor FC Groningen'

01-09-2022 00:28
2

Jörgen Strand Larsen heeft eindelijk zijn transfer te pakken. FC Groningen verkoopt de Noorse aanvaller voor een recordbedrag van elf miljoen euro aan Celta de Vigo, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

De vertrekwens van Strand Larsen was een publiek geheim en houdt de gemoederen al weken bezig. De aanvaller deed in zowel Nederlandse als Noorse media zijn beklag over het uitblijven van een akkoord met geïnteresseerde clubs. In eerste instantie leek de clubtopscorer van het afgelopen seizoen naar Middlesbrough te vertrekken, maar een bod van tien miljoen euro bleek niet genoeg te zijn.

Toch werd naarmate Deadline Day vorderde een transfer waarschijnlijker. FC Groningen haalde met Ricardo Pepi een opvolger voor Strand Larsen in huis. De aanvaller wordt voor één jaar gehuurd van Bundesliga-club FC Augsburg. In twee seizoenen bij de Trots van het Noorden kan Strand Larsen uitstekende cijfers overleggen: in 71 duels scoorde hij 27 keer en gaf hij negen assists. Bij Celta de Vigo gaat de Noor een meerjarig contract ondertekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!