Breaking news

'Groningen draait alsnog bij: Strand Larsen hard op weg naar de Primera División'

'Groningen draait alsnog bij: Strand Larsen hard op weg naar de Primera División'

31-08-2022 07:19

FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer te pakken, meldt RTV Noord. De 22-jarige Noor gaat toch naar Celta de Vigo, de club die eerder nog een bod van boven de tien miljoen euro afgewezen zag worden.

Hoeveel hoog de transfersom nu uiteindelijk uitvalt is nog niet duidelijk, aldus het medium. Wel lijkt het erop dat Strand Larsen het stempel als ‘duurste uitgaande transfer van Groningen ooit’ krijgt. Die titel neemt hij over van Marcus Berg, die in 2009 voor 9,4 miljoen euro naar Hamburger SV verkaste.

Voor geruime tijd was een transfer van de Noor onbespreekbaar, maar technisch directeur Mark Jan Fledderus is toch overstag gegaan. Eerder wees de directeur nog biedingen af van Middlesbrough, Bologna en Celta, maar daar komt hij op de laatste transferdag toch op terug. Zaakwaarnemer Tore Pedersen vliegt woensdag naar Vigo om de laatste details kort te sluiten.

Lang treuren om het vertrek van Strand Larsen hoeft Groningen niet. De Trots van het Noorden haalde al een nieuwe spits binnen. Florian Krüger kwam over van Arminia Bielefeld.