Transfernieuws

'Gakpo heeft te lang gewacht met besluit en transfersoap bij PSV zelf veroorzaakt'

'Gakpo heeft te lang gewacht met besluit en transfersoap bij PSV zelf veroorzaakt'

29-08-2022 08:03

Cody Gakpo heeft nog tot woensdagavond de tijd een besluit te nemen over een mogelijk vertrek bij PSV. Dat de linksbuiten zo lang wacht met het duidelijk maken van zijn wensen, komt PSV niet ten goede. 

Belangstelling is er al maanden voor Gakpo, maar de Nederlander blijft vooralsnog mysterieus over het komende seizoen. Wil de aanvaller nog een seizoen in de Eredivisie rijpen, of is de speler van mening klaar te zijn voor een topcompetitie? In Eindhoven is men er niet gerust op. "Laat het maar zo snel mogelijk afgelopen zijn met die laatste transferdagen", zei trainer Ruud van Nistelrooij zondag nog, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Als wij nog iemand verliezen, kunnen we dan wel iets terugdoen? Daarbij heb je ook te maken met de financiële situatie van de club."

PSV heeft de financiën om een eventuele vervanger van Gakpo te halen, maar de onzekerheid van de transfer van de speler zal de club niet goed uitkomen. Bovendien is het salarishuis van de club 'tjokvol', zoals het dagblad beschrijft, en is er in dat opzicht weinig ruimte een vervanger van formaat aan te trekken. Eén van de mogelijke opvolgers van Gakpo, Jesper Karlsson, zal niet naar Eindhoven komen. PSV is niet bereid de transfersom van om en nabij twintig miljoen euro neer te leggen voor de Zweed.