Nieuws

Slot vol lof over nieuwkomer Hancko, Giménez nog niet klaar voor basisplaats

Slot vol lof over nieuwkomer Hancko, Giménez nog niet klaar voor basisplaats

28-08-2022 07:21 Laatste update: 11:05

Feyenoord-trainer Arne Slot geniet van nieuwkomer Dávid Hancko na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Emmen (4-0). Santiago Giménez moet volgens de oefenmeester nog een stap zetten om in aanmerking te komen voor een basisplaats.

Hancko maakte indruk op Slot. De Slowaak werd door de trainer als linksback opgesteld en dat pakte goed uit voor de Rotterdammers. "Het venijn in de duels, de agressiviteit. Hij doet alles op honderd procent. Dat is heel prettig voor het elftal. We zijn deze zomer dat soort types verloren, bijvoorbeeld in de vorm van Guus Til. Het publiek omarmt hem omdat hij zo agressief spelt", vertelt Slot voor de camera van ESPN. Centraal in de defensie stonden Gernot Trauner en Jacob Rasmussen, maar mogelijk kiest slot er komend week voor om Hancko centraal te positioneren. "Dávid speelde uitstekend als linksback. Ja, hij kan ook links centraal uit de voeten en daar zal hij ook gaan spelen. Maar hij liet vandaag zien dat hij ook prima als linksback kan spelen."

Giménez was als invaller nog belangrijk voor zijn ploeg. De nieuwkomer tekende voor het tweede doelpunt van de avond, maar volgens Slot mag er nog wel een tandje bij. "Als spits blijf je het liefst in de zestien, maar bij Feyenoord moet de ploeg dan ook veel druk zetten om in de zestien te kunnen blijven. In de fase dat Santiago erin kwam, vond ik dat wij niet goed druk zetten en Emmen een steeds groter spelaandeel kreeg. Santiago zal fysiek nog sterk moeten worden om ons spel negentig minuten aan te kunnen."