Nieuws

Vergoossen ontkent geruchten over 'trainer' Yilmaz: 'Geen idee wie dat verzint'

Vergoossen ontkent geruchten over 'trainer' Yilmaz: 'Geen idee wie dat verzint'

27-08-2022 23:26

Dominik Vergoossen begrijpt niet waar alle geruchten over Burak Yilmaz vandaan komen. De interim-trainer van Fortuna Sittard zag zijn ploeg met 2-1 verliezen op bezoek bij sc Heerenveen, maar wilde na afloop wel de wilde geruchten over de club temperen. 

Vergoossen ging na het duel in gesprek met ESPN om enige zaken recht te zetten. "Burak heeft uiteraard een stem, dat verwacht je ook van de ervaren jongens op het moment dat er een leegte valt. Je verwacht dat ze meepraten, maar een training overnemen? Nee joh, waar hebben we het over. Dat is gewoon niet aan de orde", zegt Vergoossen kordaat. 

Yilmaz zou volgens bronnen ook duizend euro premie geven aan alle spelers bij elke overwinning in de Eredivisie. Ook dat gerucht wil Vergoossen graag de kop indrukken, maar de interim-trainer weet niet alle ins en outs. "Ik weet bij God niet hoe en wat dat allemaal geregeld is. Ik hoor dat ook, we hoeven er niet over te praten."

Vergoossen beschrijft de ontslagen Sjors Ultee als een 'fijne man' en vindt het jammer dat de zaken zo zijn gelopen bij Fortuna. "Ik heb in het begin van de week een aantal keren contact met ze (Ultee en assistent Robby Alflen, red.) gehad. Daarna eigenlijk niet meer, ook een beetje bewust. Het klinkt heel gek, maar je wil ze niet aanvallen. Je wil hun ook de rust geven en je wil zelf in rust verder werken", besluit Vergoossen.