Opinie

Manchester United maakt opnieuw geen indruk: 'Slordig en de verkeerde keuzes'

Manchester United maakt opnieuw geen indruk: 'Slordig en de verkeerde keuzes'

27-08-2022 14:27

Southampton en Manchester United houden elkaar vooralsnog in evenwicht. Bij rust staat het 0-0. Jaap Stam en John van 't Schip vinden dat de ploeg van manager Erik ten Hag matig voor de dag komt.

De voormalig verdediger ziet dat Manchester United nog zoekende is onder Ten Hag, terwijl hij beter had verwacht na de 2-1 zege op Liverpool. "Ze zijn slordig in de manier van spelen en ze maken de verkeerde keuzes", zegt Stam bij Viaplay. "Ze zijn nog zoekende. Ze hebben heel veel moeite om de vrije man te vinden. Je mist een bepaalde intensiteit bij Manchester United."

Ten Hag koost voor de wedstrijd tegen Southampton opnieuw voor Anthony Elanga en Jadon Sancho op de vleugel. Echter speelde Engelsman als linksbuiten en de Zweed als rechtsbuiten. "Ze zullen het wel geanalyseerd hebben", zegt Van 't Schip. "Het zal met de tegenstander te maken hebben. Ze bereiken de jongens niet goed. De opbouw van achteruit gaat traag en ze vinden de oplossingen niet op het middenveld. De momenten dat United gevaarlijk wordt is het reactievoetbal. Southamton staat goed en maakt ze het moeilijk. Aanvallend zijn ze gevaarlijk."