Nieuws

Kopzorgen PSV nemen toe: naast De Jong drietal voorlopig uit de roulatie

Kopzorgen PSV nemen toe: naast De Jong drietal voorlopig uit de roulatie

26-08-2022 11:03
1

Ruud van Nistelrooij heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat Fredrik Oppegard voorlopig buitenspel staat, Marco van Ginkel geblesseerd is geraakt én het herstel van Mauro Júnior moeizaam verloopt. De PSV-trainer zag toch één lichtpuntje op de inktzwarte avond tegen Rangers FC (0-1 nederlaag).

De Noorse vleugelverdediger kampt met een spierblessure, zo laat Van Nistelrooij weten. Mauro Jr. staat inmiddels al sinds eind juni aan de kant met een liesblessure. Het herstel 'valt tegen'. De multifunctionele Braziliaan wordt eveneens pas over enkele weken terugverwacht. Van Ginkel heeft met een hamstringblessure te maken.

De uitschakeling voor de Champions League kwam hard aan bij alles en iedereen van PSV. Simons blonk nadat hij in de tweede helft als invaller binnen de lijnen kwam, uit. "Het was indrukwekkend hoe hij inviel. Het hele stadion reageerde daarop." Door de blessure van Luuk de Jong lijkt de talentvolle middenvelder annex rechtsbuiten meer kans op speeltijd te krijgen. De verwachting is dat Ismael Saibari de Oranje-international in de spits gaat vervangen. De Jong kampt met een kuitblessure.