Nieuws

Aursnes raakte onder de indruk van Schmidt: 'Wilde heel graag met hem samenwerken'

Aursnes raakte onder de indruk van Schmidt: 'Wilde heel graag met hem samenwerken'

25-08-2022 12:26 Laatste update: 12:29

De transfer van Frederik Aursnes naar Benfica werd woensdag wereldkundig gemaakt. De Noor vertrekt na één jaar in Nederland naar Portugal. Eén van de redenen van zijn vertrek is dat hij gaat werken met Roger Schmidt, de voormalig trainer van PSV waar hij twee keer met Feyenoord tegen speelde.

Aursnes is in de korte tijd dat hij voor Feyenoord speelde onder de indruk geraakt van Schmidt, vertelt hij via de kanalen van Benfica. “Ik wilde heel graag met hem samenwerken. Ik heb vorig jaar twee keer tegen hem gespeeld, toen hij trainer van PSV was”, aldus de opmerkelijke uitspraak van de Noor, die in Eindhoven met 0-4 won en in De Kuip met 2-2 gelijkspeelde.

Toen Benfica interesse toonde, was het voor Aursnes al snel zo klaar als een klontje. “Ik had nu een goed gesprek met hem. Toen ik hoorde dat Benfica interesse had, heb ik nooit meer getwijfeld. Ik wilde hier heel erg graag heen”, vervolgt de middenvelder.

Op welke positie Aursnes op het middenveld van Benfica geposteerd gaat worden, is nu de vraag. “Ik kan spelen als 6 of als 8. Bij Feyenoord was ik vooral een 6, maar ik voel me op beide posities comfortabel. Ik ben een speler die waakt over de balans, help graag het team en werk hard. Ik probeer ook aanvallend mijn steentje bij te dragen”, besluit hij.