Nieuws

Ontslag Ultee was 'Turks besluit': 'ook Yilmaz bemoeide zich ermee'

Ontslag Ultee was 'Turks besluit': 'ook Yilmaz bemoeide zich ermee'

23-08-2022 08:57 Laatste update: 08:58

Sjors Ultee werd maandag vrij plots ontslagen als hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schrijven dat binnen Fortuna Sittard bekend is dat Isitan Gün en Atilla Aytekin achter het plotse ontslag zitten. 

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Burak Yilmaz ook wat in de melk te brokkelen. "In formele zin heeft Yilmaz geen invloed op het sportieve beleid. Achter de schermen heeft de routinier, die na zijn actieve loopbaan aan de slag gaat als trainer in Sittard, dit volgens betrokkenen wel degelijk." De verwachting is dat een trainer uit het netwerk van Yilmaz, Gün en Aytekin de ontslagen Ultee gaat opvolgen. Binnen Fortuna wordt er van een 'grote naam' gesproken. 

Ultee besloot Dogan Erdogan op de bank te zetten tegen SC Cambuur en dat kan wel eens de nekslag zijn geweest voor de hoofdtrainer. Erdogan sloot aan bij de club op advies van technisch adviseur Ogan Tarhan en het banken van de speler zou niet zijn bevallen bij het bestuur. 

Huub Stevens, die voorheen ook actief was bij Fortuna, is niet verrast door het besluit van Fortuna na alle veranderingen. "Door de eigenaren is van alles beloofd aan Yilmaz, ook al dat hij in de toekomst trainer zou worden. Als je op die manier een speler erbij krijgt, maakt het dat lastig voor een trainer", besluit Steven tegenover De Telegraaf