Nieuws

'Feyenoord en Sparta Praag bereiken akkoord over miljoenentransfer Hancko'

'Feyenoord en Sparta Praag bereiken akkoord over miljoenentransfer Hancko'

19-08-2022 10:22 Laatste update: 10:24

Sparta Praag en Feyenoord hebben een akkoord bereikt over de transfer van Dávid Hancko. Tsjechische media weten te melden dat de 24-jarige verdediger maximaal tien miljoen euro kost.

Het iDNES meldt dat Feyenoord een vast bedrag van acht miljoen euro overmaakt naar de Tsjechen en dat daar in de toekomst nog maximaal twee miljoen euro aan bonussen bovenop kann komen. Hancko wordt hiermee mogelijk de duurste aankoop in de geschiedenis van De Stadionclub.

Sparta Praag had het liefst geen afscheid genomen van de linksbenige verdediger, maar kon het bod van Feyenoord niet afwijzen. Hancko zal naar verluidt vrijdag medisch gekeurd worden in Rotterdam, waarna hij zijn handtekening gaat zetten onder een meerjarig contract.

Hancko is de opvolger van Marcos Senesi, die eerder al naar Bournemouth vertrok. In De Kuip wordt de verdediger na Quinten Timber, Igor Paixão, Javairô Dilrosun, Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski, Marcos López, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Timon Wellenreuther de dertiende aanwinst.