Nieuws

AZ-talent voelt zich 'vrij': 'Duurde even voordat ik mijn acties durfde te maken'

AZ-talent voelt zich 'vrij': 'Duurde even voordat ik mijn acties durfde te maken'

18-08-2022 07:59 Laatste update: 08:05

Het gaat hard met de carrière van Myron van Brederode. De 19-jarige linksbuiten van AZ krijgt de kans nu vedette Jesper Karlsson afwezig is. Donderdagavond zal hij naar alle waarschijnlijkheid weer zijn opwachting maken in de basiself van Pascal Jansen, die zijn ‘onbevangenheid’ nodig zal hebben.

Van Brederode staat in de jeugd van AZ bekend om zijn onbevangen acties. Dat liet hij in de voorbereiding eerst nog even na, maar nu lijkt het talent toch los te komen. “Het duurde inderdaad even voordat ik mijn acties durfde te maken. Ik kom net kijken”, aldus de aanvaller in gesprek met Voetbal International.  

“De omslag kwam tijdens de wedstrijd tegen tegen Go Ahead Eagles”, vervolgt Van Brederode. Mijn eerste basisplaats gaf me vertrouwen en ik merkte al snel dat de fans enthousiast op me reageerden. Na mijn eerste geslaagde actie voelde ik me vrij genoeg dat door te trekken.”

Het AZ-exponent is nog niet officieel toegevoegd aan de A-selectie van de Alkmaarders, maar dat lijkt een kwestie van tijd. “Dat is nu mijn eerste prioriteit”, aldus de vleugelaanvaller. “En dan zoveel mogelijk speeltijd zien te krijgen. Het is hartstikke mooi dat we met Onder-18 vorig seizoen succesvol waren, maar ook dan is de stap naar het eerste elftal heel groot. Helemaal als je bedenkt dat ik weinig in Jong AZ heb gespeeld.”

AZ speelt donderdagavond in het eigen AFAS-Stadion tegen het Portugese Gil Vicente. De aftrap van het duel is om 21.00.