Nieuws

Klopp begrijpt situatie Barcelona niet: 'Als geen geld heb, dan geef ik niets uit'

Klopp begrijpt situatie Barcelona niet: 'Als geen geld heb, dan geef ik niets uit'

16-08-2022 16:29

Jürgen Klopp kijkt met veel verbazing naar de financiële ontwikkelingen van FC Barcelona de laatste jaren. De Catalanen waren bijna failliet, maar door wat injecties en omzeilingen is de club er weer bovenop, tot ontsteltenis van de Duitser.

Barcelona heeft via de nodige omwegen weer wat ademruimte op financieel gebied, maar Klopp begrijpt er maar weinig van. "Een van de redenen is dat ik geen financieel expert ben. De tweede: als je me vertelt dat ik geen geld heb, dan geef ik niets meer uit. Mijn creditcard is ook twee keer in stukken geknipt, gelukkig was dat een paar jaar geleden", grapt Klopp in gesprek met Kicker. "Ik kijk hier naar als een voetbalfan, ik begrijp het niet."

"Ik heb de club de afgelopen decennia als uitstekend ervaren en ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen. De enige club die ik ken die ooit het stadion en andere rechten van tevoren had verkocht, was Borussia Dortmund", aldus de Liverpool-trainer over zijn vorige werkgever. "Aki Watzke moest op het laatste moment komen om de boel te redden. En ik weet niet of er een Aki Watzke in Barcelona is."

Joachim Watzke, waar Klopp op doelt, kwam in 2005 naar Dortmund. Het einde leek nabij voor de Duitse topclub, maar mede door Watzke kreeg de club alles weer op een rijtje.