Nieuws

Van Bronckhorst kijkt uit naar confrontatie: 'Denk dat Gakpo achter hem aan moet'

Van Bronckhorst kijkt uit naar confrontatie: 'Denk dat Gakpo achter hem aan moet'

16-08-2022 11:12

Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar de onderlinge duels tussen Cody Gakpo en James Tavernier. Het duo staat dinsdagavond lijnrecht tegenover elkaar tijdens Rangers FC-PSV. De manager benadrukt wel dat de strijd tussen Gakpo en Tavernier niet beslissend zal zijn.

"Ik denk dat Gakpo achter Tavernier aan moet", aldus Van Bronckhorst tegenover RTL 7, geciteerd door Voetbal International. "Gakpo heeft een belangrijke rol bij PSV aan de linkerkant en Tavernier is bij ons belangrijk op dezelfde flank. Het zal een mooi duel worden tussen die twee. Ik kijk ook uit naar de andere duels op het veld."

De strijd tussen de twee zal niet beslissend zijn in het tweeluik tegen de Eindhovenaren. "Dat denk ik niet", aldus Van Bronckhorst. "Ik denk dat beide teams daarvoor te veel kwaliteit en kracht hebben op andere posities. Het is een belangrijk duel, maar ik denk dat we beide ploegen tekort doen door te zeggen dat alleen dit duel beslissend zal zijn."

Ook Tavernier kijkt uit naar de duels met de Oranje-international. "Wie wint? Dat zullen we zien tijdens de wedstrijd. Gakpo is een van de grootste talenten in Europa. Ik kijk uit naar de strijd met hem. Ik heb beelden van hem gezien. Hij is een belangrijke speler voor PSV. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat hij niet belangrijk gaat zijn tegen ons, maar PSV heeft meer goede spelers. Beslissend? Nee, wij zijn ook maar twee spelers in een wedstrijd met 22 spelers."