Nieuws

AZ krijgt met Spanjaard te maken, Pool fluit Twente tegen Fiorentina

AZ krijgt met Spanjaard te maken, Pool fluit Twente tegen Fiorentina

15-08-2022 14:40 Laatste update: 14:47

De scheidsrechtersaanstellingen voor de Conference League-duels van AZ en FC Twente zijn bekendgemaakt door de UEFA. De Alkmaarders krijgen te maken met een Spaanse arbiter, waar een Pool de wedstrijd van de Tukkers de wedstrijd in goede banen moet leiden.

AZ ontvangt donderdag het Portugese Gil Vicente in eigen huis. Die wedstrijd staat onder leiding van Guillermo Cuadra Fernández. De 38-jarige leidsman is sinds 2020 actief als internationale scheidsrechter voor de FIFA. De aftrap van het duel in Noord-Holland is om 21.00 uur.

FC Twente reist af naar Italië waar een krachtmeting met Fiorentina op het spel staat. De 45-jarige Daniel Stefański hanteert de fluit in de eerste ontmoeting van het tweeluik. Naast wedstrijden in zijn eigen land floot de Poolse scheidsrechter ook in Japan, Saudi-Arabië en Zwitserland. Het duel met La Viola begint donderdag om 19.00 uur.

In Nederland is Stéfanski vooral bekend van de wedstrijd die hij in 2019 floot tussen AZ en Partizan Belgrado (2-2). In het verhitte duel deelde hij maar liefst elf gele kaarten uit. Myron Boadu moest destijds het veld met rood verlaten.