Nieuws

Tegenvaller De Jong: 'Barcelona in de race voor extra verdediger en middenvelder'

Tegenvaller De Jong: 'Barcelona in de race voor extra verdediger en middenvelder'

13-08-2022 16:00 Laatste update: 17:20
1

SPORT meldt dat FC Barcelona nog lang niet klaar is op de transfermarkt. De Catalanen zouden ondanks de financiële problemen Marcos Alonso en Bernardo Silva nog toe willen voegen aan de selectie. Dat kan eventueel gevolgen hebben voor Frenkie de Jong, die zijn toekomst nog altijd niet zeker is in Catalonië. 

De transfer van Chelsea naar Barcelona is voor Marcos Alonso nagenoeg rond. De Spaanse sportkrant meldt dat Chelsea de transfer zo snel mogelijk wil afronden aangezien ze het een makkelijk verdiende acht miljoen euro zouden vinden. De Engelse club heeft de speler al de vrijheid gegeven om zijn transfer af te ronden en Alonso hoeft zich niet meer voor de trainingen op de club te melden. Trainer Xavi Hernández hoopt de verdediger komende week toe te voegen aan zijn selectie.

De transfer van Silva ligt wat gecompliceerder. Eerst leek het er op dat de Portugees alleen zou komen als De Jong zou vertrekken uit het Spotify Camp Nou. Nu lijkt het er op dat de rollen zijn omgedraaid. Barcelona zou de Portugees international willen halen en daarmee duidelijk maken dat Frenkie definitief geen basisklant meer is. Manchester City-trainer Pep Guardiola wil Silva het liefst niet kwijt. "Ik wil Bernardo bij Man City, honderd procent. Hij is speciaal. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar hij weet hoe graag ik hem wil en hoeveel we van hem houden," sprak de Spanjaard op de persconferentie. In Spanje ligt een contract voor vier jaar klaar voor de middenvelder. De transfersom zou naar verluidt 65 miljoen euro zijn.