Nieuws

'Barcelona kan vier nieuwe spelers inschrijven, verdediger is de gebeten hond'

'Barcelona kan vier nieuwe spelers inschrijven, verdediger is de gebeten hond'

12-08-2022 21:05 Laatste update: 21:08

FC Barcelona heeft vijf grote aankopen gedaan in deze transferperiode en hoopt er daar vier van te kunnen inschrijven voor het nieuwe seizoen in de Primera División. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié worden op tijd ingeschreven, maar aanwinst Jules Koundé ontbreekt in het eerste duel met Rayo Vallecano.

Dat schrijft het doorgaans goed geÏnformeerde The Athletic. Barcelona zit nog altijd in een diepe financiële crisis en besloot onlangs voor de vierde keer een deel van de televisierechten te verkopen. Met de verkoop komt er honderd miljoen euro extra in het laatje bij de Catalanen, waardoor vier van de vijf nieuwe aanwinsten aan de aftrap kunnen beginnen tegen Rayo.

De Spaanse voetbalbond bekijkt nu de documenten en neemt naar verluidt vrijdag nog een besluit. Met de goedkeuring van de organisatie zijn in ieder geval de eerste vier namen verzekerd van een plek op het spelersformulier, maar dat geldt niet voor Koundé. De topverdediger moet wachten tot de Blaugranas ruimte maken in het salarishuis, of dat nu door een salarismindering in de selectie is of de verkoop van een overbodige speler. 

Niet iedereen bij Barcelona is ontstemd over de financiële malaise: Gerard Piqué is volgens de krant bereid om af te zien van zijn gehele jaarsalaris om de transferperiode van de club draaiende te houden. Vorig seizoen liet de verdediger ook al een groot deel van zijn salaris schieten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!