Nieuws

Kwakman kiest Speler van het Jaar: 'Hij was echt van de buitencategorie'

Kwakman kiest Speler van het Jaar: 'Hij was echt van de buitencategorie'

11-08-2022 16:29 Laatste update: 18:26
3

Jurriën Timber moet verkozen worden tot Speler van het Jaar, meent Kees Kwakman. De ESPN-analist is onder de indruk van de ontwikkeling van de verdediger. Leo Driessen en Robert Maaskant zien een andere favoriet voor de prijs.

Woensdag bracht ESPN de namen naar buiten die nog kans hebben op de prijs. Timber is samen met oud-ploeggenoot Noussair Mazraoui, PSV-aanvaller Cody Gakpo en oud-Feyenoord aanvaller Luis Sinisterra genomineerd voor de verkiezing. "Timber was echt van de buitencategorie," aldus Kwakman bij Voetbalpraat. "Ik vond hem als verdediger echt geweldig. Het ziet er zo makkelijk uit bij hem. Je zit een beetje te wachten van: wanneer gaat het een keer fout? Maar eigenlijk is dat nog niet gebeurd."

Waar Kwakman een duidelijke voorkeur heeft zit collega-analist Robert Maaskant nog in dubio. "Ik zat te twijfelen tussen Timber en Gakpo. Timber vind ik het meest veelbelovend, maar toch ga ik voor Gakpo.” De oud-trainer krijgt bijval van Leo Driessen aan tafel. "Gakpo heeft, vind ik, wel het meest aantal opvallende wedstrijden gespeeld namens zijn club. Hij heeft nadrukkelijk een grote rol gespeeld.”