Nieuws

Van Beek even terug in De Kuip: 'Feyenoord werd kampioen, maar ik niet helemaal'

Van Beek even terug in De Kuip: 'Feyenoord werd kampioen, maar ik niet helemaal'

10-08-2022 17:22
1

Sven van Beek heeft het goed naar zijn zin bij sc Heerenveen. De verdediger is aanvoerder bij de Friezen en speelt komende zaterdag tegen de club waar hij werd opgeleid: Feyenoord.

Bij RTV Rijnmond kijkt Van Beek terug op zijn periode bij de Rotterdammers, waar hij mede door veelvuldig blessureleed gemengde gevoelens aan over heeft gehouden. "Feyenoord is kampioen geworden, maar voor mijn gevoel ikzelf niet helemaal. Het was een mooie ervaring, maar ik had hem wel anders willen zien”, doelt Van Beek op het feit dat de verdediger moest toekijken hoe de Rotterdammers de titel pakten tegen Heracles. Van Beek was dat seizoen langdurig geblesseerd.

Van Beek groeide na zijn overstap naar Heerenveen uit tot een belangrijke pion bij de Friezen. Kersverse trainer Kees van Wonderen benoemde de verdediger tot captain. "Ik ben aanvoerder en heb vorig jaar ruim dertig wedstrijden gespeeld en daarbij ook een hoog niveau aangetikt. Ook dit seizoen ben ik weer goed begonnen tegen Sparta en dat wil ik zaterdag in De Kuip doorzetten."

Feyenoord speelt komende zaterdag om 21.00 tegen de Friezen. Voor Van Beek betekent het een terugkeer in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!