Transfernieuws

Van Beek langer bij Heerenveen: 'Heb wel nagedacht over transfer naar buitenland'

Van Beek langer bij Heerenveen: 'Heb wel nagedacht over transfer naar buitenland'

03-08-2022 12:09

Sven van Beek heeft zijn contract bij sc Heerenveen verlengd tot medio 2025. De Friezen laten bij monde van technisch manager Ferry de Haan weten erg blij te zijn met het langere verblijf van de aanvoerder. Van Beek zelf spreekt van een weloverwogen keuze om langer bij de eredivisionist actief te blijven.

Zodoende blijft de 28-jarige centrumverdediger langer actief in Friesland. "Sven is een betrouwbare verdediger met de juiste mentaliteit en heeft afgelopen seizoen laten zien altijd voorop in de strijd te gaan", zegt De Haan tegen het clubkanaal van Heerenveen. "Hij heeft zich ontwikkeld tot één van de leiders van dit team en is dan ook niet voor niets verkozen tot aanvoerder. We zijn blij en trots dat we met Sven als aanvoerder voor mooie prestaties gaan."

De hoofdrolspeler zelf zegt het naar zijn zin te hebben in Friesland. "Ik heb vorig jaar een heel mooi seizoen gehad en daar wil ik graag een vervolg aan geven", reageert Van Beek. Het vorige contract van de mandekker liep medio 2023 af. "Natuurlijk ga je wel nadenken over bepaalde situaties wat er kan gebeuren. Kies je ervoor om deze zomer naar het buitenland te gaan, of blij je langer bij de club?", vraagt Van Beek zich af.

De zwangerschap van zijn vriendin speelde een rol om langer in Nederland te blijven. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, dus dan is de keuze eigenlijk ook gewoon vrij simpel." Afgelopen jaar werd Van Beek transfervrij overgenomen van Feyenoord. Sinds 2006 speelde de centrale verdediger voor de Rotterdammers. In het seizoen 2020/21 werd hij uitgeleend aan Willem II.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!