Nieuws

Van Bronckhorst strijdbaar: 'Weten hoe we terug moeten komen van een achterstand'

Van Bronckhorst strijdbaar: 'Weten hoe we terug moeten komen van een achterstand'

08-08-2022 18:52

Giovanni van Bronckhorst moet dinsdagavond een 2-0 achterstand weten weg te poetsen tegen Union Sint-Gillis. Onlangs dat het een lastig karwei gaat worden, heeft de manager van Rangers FC vertrouwen in een ommekeer.

Van Bronckhorst put al zijn vertrouwen op de prestaties die de Schotten vorig jaar afleverden. In de knock-out fase van de Europa League wist het zich tot twee keer toe terug te knokken, tegen Sporting Braga en RB Leipzig. “Toen speelden we ook eerst uit en moesten we thuis een nederlaag goedmaken”, aldus de Nederlander tijdens de persconferentie in aanloop naar de return van dinsdag.

“We weten hoe het is om terug te moeten komen van een achterstand. Natuurlijk komen we liever niet in deze positie, maar dit is een nieuwe kans voor ons om te laten zien wat voor team we willen zijn”, Van Bronckhorst. “Wij willen in de Champions League blijven en ons plaatsen voor de groepsfase. De heenwedstrijd leverde niet het gewenste resultaat op, maar we hebben de kans om het goed te maken”, besluit hij.

Rangers weet hoe het is om te presteren in Europa. In het voorbije seizoen wisten de Schotten de finale van de Europa League te behalen. Die ging na stafschoppen verloren tegen Eintracht Frankfurt.