Transfernieuws

In kannen en kruiken: Sparta huurt talentvolle rechtsback (20) van PSV

In kannen en kruiken: Sparta huurt talentvolle rechtsback (20) van PSV

04-08-2022 12:35 Laatste update: 15:25

Sparta Rotterdam heeft zich officieel versterkt met Shurandy Sambo. De talentvolle rechtervleugelverdediger van PSV gaat komend seizoen op huurbasis spelen voor de Spangenaren. Daarnaast heeft de Kasteelclub een optie tot koop afgedwongen.

Sambo maakte een goede indruk in de voorbereiding bij PSV en kon mede daardoor kiezen voor verschillende clubs uit de Eredivisie. Naar verluidt zaten onder meer SC Cambuur en Vitesse op het vinkentouw voor de verdediger, maar uiteindelijk koos hij toch voor Sparta. De twintigjarige verdediger speelde 44 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong PSV, waarin hij zes keer scoorde en één assist leverde. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht maakte Sambo zijn opwachting in de hoofdmacht van PSV, hij viel dertien minuten voor tijd in.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Sambo. "Shurandy is een jongen waar we veel potentie in zien", geeft hij aan op de clubsite. "Hij heeft laten zien het niveau van de Keuken Kampioen Divisie ontgroeid te zijn en dat hij de stap naar de Eredivisie kan maken. Hij krijgt bij ons de kans daar zijn kwaliteit te bewijzen, en geeft ons dit seizoen meer verdedigende opties aan de rechterkant, waarna wij de mogelijkheid hebben hem definitief vast te leggen."