Oranje vergeet te winnen in Montenegro en zet WK-ticket alsnog op het spel

13-11-2021 22:45

Het Nederlands elftal is toch nog niet zeker van het bereiken van het WK. Door de nederlaag van Noorwegen volstond een zege bij Montenegro, maar een 0-2 voorsprong werd pijnlijk weggegeven: 2-2.

In de rust zag het er nog goed uit voor het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal. Memphis Depay zorgde na een makkelijk gegeven strafschop voor 0-1 en de weinige Montenegrijnse kansen die bij elkaar gespeeld werden, leverden amper gevaar op. Toen diezelfde Depay tien minuten na rust de 0-2 op knappe wijze binnenhakte, leek het WK wel binnen.

Niets was minder waar. Oranje liep tien minuten voor tijd tegen een onverwachtse tik aan door de 1-2 van Ilija Vukotic te slikken en daardoor kreeg Montenegro plots hoop. Dat buitten ze vijf minuten later weer uit toen Daley Blind eenvoudig geklopt werd door Nikola Vujnovic: 2-2. In het restant van de wedstrijd kon Nederland geen vuist meer maken.

Het WK-ticket is dus nog niet binnen. Een gelijkspel tegen Noorwegen aanstaande dinsdag is genoeg, mits Turkije niet met veertien goals verschil van Montenegro wint.