Wedstrijdverslag

Bayern wint Duitse Supercup met zelfde cijfers als PSV: Mané en Nkunku trefzeker

Bayern wint Duitse Supercup met zelfde cijfers als PSV: Mané en Nkunku trefzeker

30-07-2022 22:31

Bayern München heeft zaterdagavond op fraaie wijze de DFB-Pokal weten binnen te slepen. Der Rekordmeister was met 5-3 te sterk voor RB Leipzig en sleept daarmee de zevende Supercup in acht jaar binnen. Geen van de Nederlanders begon in de basis bij de Beierse club. 

Bayern is vrijwel alleenheerser in Duitsland en liet zaterdag nog maar eens zien waarom dat het geval is. Na een halfuur stond de ploeg al op een 2-0 voorsprong door toedoen van Jamal Musiala en Sadio Mané. Benjamin Pavard scoorde op slag van rust, waardoor het duel eigenlijk al beslist was. Geen van de Nederlanders begonnen op de bank, maar Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui kwamen wel als invaller aan speelminuten

In de tweede helft deed Leipzig echter iets terug. Marcel Halstenberg zorgde voor de aansluitingstreffer, maar door de 4-1 van Serge Gnabry was de hoop snel weer verdwenen bij Leipzig. Christopher Nkunku mocht een kwartier voor tijd aanleggen voor een strafschop en faalde niet, waardoor het laatste kwartier spannend werd. Dani Olmo zorgde vlak voor tijd nog voor de 4-3 van Leipzig, maar zag Gnabry in de slotfase voor de 5-3 tekenen, waarmee het duel was beslist. 

Daarmee heeft Der Rekordmeister de eerste prijs van het komende seizoen alvast binnen. Bayern kan nu naar de start van de Bundesliga toe gaan leven: op 5 augustus wacht Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt in de Duitse competitie.