Nieuws

'FC Barcelona onderzoekt mogelijkheden om Frenkie de Jong te verhuren'

'FC Barcelona onderzoekt mogelijkheden om Frenkie de Jong te verhuren'

29-07-2022 15:28 Laatste update: 15:29

De transfersoap rondom Frenkie de Jong heeft een nieuwe wending gekregen. FC Barcelona bekijkt de optie om de Oranje-international voor één seizoen te verhuren om zo van zijn astronomische salaris af te komen.

Dat meldt de Spaanse krant Sport. Aanvankelijk wilde Barcelona De Jong nog verkopen aan Manchester United. Beide ploegen bereikten een akkoord over een transfersom van 85 miljoen euro, maar de Nederlandse middenvelder weigerde Catalonië te verlaten voor Manchester. De Jong heeft nog recht op bijna twintig miljoen euro aan salarissen. Aangezien de Oranje-international niet van plan is om Barcelona definitief te verlaten, bekijkt de club de mogelijkheid om hem één jaar te verhuren.

Op deze manier kan Barça het salarisprobleem voor volgend seizoen oplossen. Het gaat wel om een tijdelijke overstap, waardoor Barcelona de problemen enkel verplaatst naar de toekomst. Naar verluidt zou De Jong open staan voor een overstap naar gegadigden Bayern München en Chelsea. Zodra de Catalanen de salarissen op orde hebben, kunnen nieuwkomers Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha pas officieel ingeschreven worden voor La Liga. Hierdoor zit er haast achter de mogelijke huurtransfer.