Breaking news

Update: 'Ajax bereikt al akkoord met Pisa over transfer boomlange Lucca'

Update: 'Ajax bereikt al akkoord met Pisa over transfer boomlange Lucca'

29-07-2022 11:07 Laatste update: 11:15
1

Lorenzo Lucca zou zelf erg graag een transfer naar Ajax willen maken, meldt transferexpert Gianluca di Marzio. De Italiaanse spits was al akkoord met Bologna, maar lijkt nu van gedachte te veranderen.

Volgens Di Marzio zou Ajax in de onderhandelingen omtrent Lucca gestapt zijn, nadat het papierwerk omtrent een transfer naar Bologna maar niet rond kwam. Zijn huidige team Pisa zou namelijk al akkoord zijn met de Serie A-club, maar de eigenaar van Pisa had zijn akkoord nog niet gegeven. Met een perfecte timing zou Ajax ingestapt zijn en een beter aanbod hebben weggelegd bij de clubleiding. Allebei de clubs zouden mikken op een huurtransfer met optie tot koop

Ajax zou een bedrag van elf tot twaalf miljoen euro hebben geboden als optie tot koop in het contract van Lucca. Dit was een hoger bod dan de tien miljoen euro van Bologna en ook het salaris dat de boomlange spits zou gaan verdienen lag bij Ajax hoger. De Italianen zijn echter bereid om hun bod voor Lucca nog te verhogen, waardoor de strijd nog niet gestreden is.

Een groot voordeel voor Ajax in de onderhandelingen, is dat Lucca naar verluidt zelf graag naar Amsterdam wil komen. Het feit dat hij bij de ploeg van Alfred Schreuder Champions League voetbal kan spelen, zou voor de Italiaan een groot pluspunt zijn. 

Update: volgens La Gazzetta dello Sport heeft Ajax een akkoord bereikt met Pisa over Lucca. Naar verluidt betalen de Amsterdammers anderhalf miljoen euro om de boomlange spits één jaar te huren. Ook hebben Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar een optie tot koop bedongen, deze bedraagt acht miljoen euro plus bonussen. De kans bestaat dat Lucca binnen enkele dagen gepresenteerd wordt in Amsterdam.