Transfernieuws

'De Jong en Xavi om de tafel: 'open gesprek' over toekomst van Nederlander'

'De Jong en Xavi om de tafel: 'open gesprek' over toekomst van Nederlander'

25-07-2022 14:17

Frenkie de Jong is met trainer Xavi Hernández om de tafel gegaan om zijn toekomst bij FC Barcelona te bespreken. Onder meer een salarisverlaging zou ter sprake zijn gekomen tijdens het onderhoud van het duo.

Ondanks de penibele financiële situatie blijft FC Barcelona maar met geld smijten. De ene na de andere aankoop komt binnen. Onder meer Robert Lewandowski (maximaal 45 miljoen euro) en Raphinha (57 miljoen euro) kwamen al naar Catalonië en ook Jules Koundé is voor een bedrag van zestig miljoen euro op weg om Barça-speler te worden.

President Joan Laporta haalde onder meer geld binnen door tv-rechten te verkopen en de naam van het stadion te verpanden aan Spotify. Toch moeten er ook spelers verkocht worden om de uitgaven te dekken. De Jong toucheert bijna dertig miljoen euro bruto op jaarbasis, veel meer dan het huidige salarisplafond dat twintig miljoen euro als bovengrens heeft. Onder meer om die reden ging Xavi met De Jong om de tafel tijdens het trainingskamp in de VS.

Xavi voorziet voor de dribbelaar zowel een rol als controleur op het middenveld en in het hart van de verdediging. De Jong zou volgens informatie van AS op basis van 'kleedkamerbronnen' alleen bij een salarisoffer bij Barcelona te mogen blijven. Zondag liet Laporta zich nog ontvallen van de international 'te houden'.