Transfernieuws

'Pikante overstap in de maak: Atlético maakt ruimte voor salaris Ronaldo'

'Pikante overstap in de maak: Atlético maakt ruimte voor salaris Ronaldo'

24-07-2022 09:38

Atlético Madrid is serieus geïnteresseerd om Cristiano Ronaldo terug te halen naar La Liga, meldt The Times. Volgens de Britse kwaliteitskrant is Diego Simeone bereid om Antione Griezmann te laten vertrekken. Het salaris van de meervoudig Ballon d'Or-winnaar vormt een obstakel.

De Fransman zou weg mogen bij Atlético om zo ruimte in de begroting te maken voor het astronomische salaris dat de Portugees bij Manchester United opstrijkt. Ronaldo verdient naar verluidt ruim 31 miljoen euro in Engeland, waar de Madrilenen op dit moment niet aan kunnen voldoen. Uit berichtgeving van de Britse boulevardpers blijkt dat hij de pikante overstap naar de stadsgenoot van Real ziet zitten en bereid is om salaris in te leveren.

Griezmann is volgens The Times inmiddels aangeboden aan diverse clubs, waaronder Paris Saint-Germain. Het is onduidelijk of de transfer überhaupt contractueel haalbaar is. FC Barcelona verhuurt de international voor twee seizoenen aan Atlético. Griezmann heeft net zijn eerste seizoen erop zitten. Na komende jaargang treedt een verplichte transferclausule ter waarde van veertig miljoen euro.

Ronaldo schittert al weken door afwezigheid bij Manchester United. De doelpuntenmachine miste tot nu toe de gehele voorbereiding van manager Erik ten Hag wegens 'privéomstandigheden'. Het is niet duidelijk wat er aan de hand is, of wanneer de Portugal-aanvoerder terugkeert in de selectie. Ronaldo zou een transfer willen forceren, aangezien hij geen oren heeft naar het spelen van Europa League voetbal met The Mancunians.