Nieuws

Mooie onderscheiding voor Mané: Senegalees verkozen tot beste Afrikaanse speler

Mooie onderscheiding voor Mané: Senegalees verkozen tot beste Afrikaanse speler

22-07-2022 21:16 Laatste update: 21:16

Sadio Mané is donderdagavond uitgeroepen tot beste Afrikaanse speler van het seizoen 2021/2022. De kersverse aanwinst van Bayern München troeft daarmee voormalig ploeggenoot Mohamed Salah en ex-Ajacied Sébastien Haller af.

Dat maakt de organisator van de CAF Awards bekend via de officiële kanalen. Mané nam de prijs in 2019 ook al in ontvangst. De Senagalees draaide een geweldig seizoen met Liverpool, maar hoofdprijzen werden niet gepakt in clubverband. Hij wist wel met Senegal beslag te leggen op de Afrika Cup na een strafschoppenserie tegen Egypte. Daarnaast kwalificeerde Mané zich met zijn vaderland zich voor het WK in Qatar. In november is Senegal de eerste tegenstander van het Nederlands elftal. 

Naast dat Mané deze felbegeerde prijs in ontvangst mocht nemen, werd hij ook beloond met een transfer naar Bayern München. De Senegalees liet onlangs weten uit te kijken naar een mooi avontuur in Duitsland. "Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en de ploeg vecht altijd voor iedere titel. Voor mij is het een heel goed idee en de juiste beslissing om hierheen te komen."