Dani Alves (39) beëindigd tweede Barça-periode en vindt nieuwe club in Mexico

22 juli 2022 om 07:26

Dani Alves heeft een nieuwe club gevonden in Mexico. De 39-jarige Braziliaan gaat zijn handtekening zetten bij Pumas, aldus de berichtgeving van de club op de officiële kanalen.

Afgelopen winter keerde Dani Alves terug bij FC Barcelona, de club die hij nu na een half jaar alweer verlaat. Er was geen plek meer voor de rechtsback, die in zijn eerste periode tussen 2008 en 2016 al uitkwam voor de club. In Catalonië maakte hij onder meer onderdeel uit van het Guardiola-tijdperk, waarin de nodige prijzen in de wacht werden gesleept.

"Ik ben blij dat ik bij Barcelona ben teruggekeerd. Het enige wat ik niet leuk vond, is hoe mijn vertrek is afgehandeld", vertelde Alves openhartig tegenover The Guardian. "Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club. Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt."

Alves kan zich nog één keer laten zien in het shirt van Barcelona. Op 7 augustus gaat Pumas op bezoek in het Spotify Camp Nou in de strijd op de Trofeu Joan Gamper. De Mexicanen draven op omdat AS Roma zich last minute afmeldde, wat voor de nodige Catalaans commotie zorgde.