Nieuws

Dani Alves sneert naar Barça: 'Ze geven niets om mensen die geschiedenis schreven'

Dani Alves sneert naar Barça: 'Ze geven niets om mensen die geschiedenis schreven'

11-07-2022 16:44

Dani Alves is niet te spreken over de manier waarop FC Barcelona met hem omgegaan is.  De rechtsback keerde een half jaar geleden terug bij de Catalanen, maar is inmiddels weer vertrokken.

De 39-jarige Braziliaan wilde er zelf graag nog een seizoen aan vastplakken bij Barça, maar de Catalaanse grootmacht zag dat anders. "Ik ben vooral heel blij dat ik nog de kans kreeg om terug te keren, een moment waarvan ik vijf jaar had gedroomd. Maar het enige wat ik minder leuk vond, was de wijze waarop ik ben vertrokken", aldus de back tegenover The Guardian. "Barça heeft in de afgelopen jaren gezondigd. De clubleiding geeft niets om de mensen die geschiedenis hebben geschreven voor de club."

Alves laakt het huidige beleid van de nummer twee van de Primera División. "Als culé zou ik willen dat Barça bepaalde zaken anders had aangepakt. Ik heb het dan niet specifiek over mijn eigen situatie, want ik ben Xavi (Hernández, red.) en Joan Laporta vooral dankbaar dat ik nog mocht terugkeren." Het gaat om andere aspecten, meldt Alves. "De mentaliteit binnen de club is tegenovergestelde van dat wat we jaren geleden hebben gebouwd. Alles wat er op het veld gebeurt, is een afspiegeling van wat er rond de club speelt."

Alves weet nog niet wat de toekomst hem gaat brengen na zijn vertrek bij Barça. "Ik hou van nieuwe uitdagingen en er zijn al een aantal interessante opties voorbij gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!