Nieuws

'Dani Alves wordt oudste WK-ganger ooit van Seleção ondanks vertrek bij Barçelona'

'Dani Alves wordt oudste WK-ganger ooit van Seleção ondanks vertrek bij Barçelona'

18-06-2022 20:27 Laatste update: 23:02

Dani Alves mag dan wel vertrekken bij FC Barcelona, maar in de nationale ploeg is de Braziliaan zeker van een plek tijdens het WK in Qatar. De 39-jarige rechtsback wordt daarmee de oudste WK-ganger in de geschiedenis van het Braziliaanse nationale elftal. 

Dat weet R7 Esporte te melden. Bondscoach Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite, heeft gegarandeerd dat Dani Alves er bij zal zijn in Qatar. Alves speelde tussen 2008 en 2016 al bij de Blaugranas en keerde in 2021 nog één seizoen terug om de Catalaanse club uit de brand te helpen. De rechtsback verdiende het afgelopen seizoen het laagste salaris van de ploeg (ongeveer dertienduizend euro per maand), maar Barça wilde alsnog niet door met de Braziliaan, die dat zelf wel zag zitten.

De reden van Tite om Alves te behouden is opvallend: volgens de bondscoach is de 39-jarige routinier de enige persoon die Neymar jr. onder controle kan houden. De bondscoach wil wel dat Alves speelfit is wanneer het WK in Qatar in november begint. De rechtsback werd al aangeboden aan het Braziliaanse Fluminense, maar dat liep op niets uit. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!