Nieuws

Stuntaanwinst Yilmaz spiegelt zich aan twee sterren: 'Voorbeeld voor iedereen'

Stuntaanwinst Yilmaz spiegelt zich aan twee sterren: 'Voorbeeld voor iedereen'

20-07-2022 07:47

Burak Yilmaz is in een uitgebreid interview met Voetbal International ingegaan op zijn keuze om voor Fortuna Sittard te kiezen. De Turks international tekende onlangs een vijfjarig contract bij de Limburgers. Hij geeft aan zich te spiegelen aan Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo.

Vorige week kwam Yilmaz aan in Sittard, waar hij zich op zijn 37ste aan het voorbereiden is op zijn eerste jaar in de Eredivisie. Ronaldo en Ibrahimovic gelden als voorbeeld. "Zeker weten, met hun instelling zijn zij een voorbeeld voor de hele wereld", zegt de spits tegen VI. "Als ik in een wedstrijd één doelpunt heb gemaakt, wil ik meteen door voor de tweede. Ik ben nooit tevreden. Zodra dat verandert, wordt het tijd om te stoppen. Maar voorlopig denk ik niet aan afbouwen of afscheid nemen."

De van Lille OSC overgekomen aanvaller moest lachen toen Fortuna zich voor het eerst meldde. "In eerste instantie wel natuurlijk. Ik volgde de club wel al langer, vanwege mijn goede band met Isitan en Ogan Tarhan (assistent van Gün, en oud-belangenbehartiger van Yilmaz, red.)." Het duo wist hem uiteindelijk in de afgelopen maanden te overtuigen. "Op een dag vonden ze het tijd om serieus in gesprek te gaan. Ze kwamen bij me thuis. Gaandeweg dat gesprek voelde ik: Ja, dit is wat ik zoek. Oké, zei ik. Jullie zijn als familie voor me. Met jullie wil ik de toekomst in. Daarna zijn we over de details gaan praten."

Het is de bedoeling dat Yilmaz twee jaar als speler actief blijft voor Fortuna Sittard en vervolgens een rol binnen de club gaat betreden. Toch sluit de 77-voudig international niet uit dat hij ook na die twee jaar nog professioneel voetballer is. "Als ik me goed voel, ga ik langer door op het veld."