Wedstrijdverslag

United zet ongeslagen reeks voort: Malacia en Van de Beek zijn belangrijk

United zet ongeslagen reeks voort: Malacia en Van de Beek zijn belangrijk

19-07-2022 14:23 Laatste update: 14:37

Manchester United is er ook in geslaagd om zijn derde oefenwedstrijd onder Erik ten Hag winnend af te sluiten. The Mancunians namen het op tegen Cyrstal Palace, wat met 3-1 werd verslagen. Tyrell Malacia en Donny van de Beek hadden met hun (voor)assists een noemenswaardige bijdrage.

Malacia mocht zich voor het eerst basisklant noemen, terwijl Van de Beek en Tahith Chong op de bank mochten plaatsnemen. Na een klein half uur spelen was het Anthony Martial die de score opende. De Fransman werd bediend door een voorzet van Diogo Dalot, die het eindstation was na een goede opening van Malacia.

Na rust ging het snel: United maakte er twee in het eerste kwartier van de tweede helft en zette daarmee de stand op 3-0. De inmiddels ingevallen Van de Beek bediende Marcus Rashford na een vlotte aanval waardoor de 2-0 werd gemaakt. Aan de 3-0 ging ook een klasse aanval vooraf: Jadon Sancho was het eindstation van een uit de eigen zestien opgebouwde aanval. Namens Crystal Palace was het Joel Ward die nog iets terugdeed.

Ten Hag en co nemen het zaterdag nog op tegen Aston Villa in Perth, waarna Atlético Madrid de volgende tegenstander is. Dat affiche wordt dan weer afgewerkt in Oslo. Op 7 augustus staat de start van de Premier League op het programma, tegen Brighton & Hove Albion.